مشاغل مخصوص درونگراها

23 شغل مناسب افراد درونگرا

تعداد افرادی که بحث تیپ شخصیتی رو در زندگی کاری جدی می‌گیرند شاید خیلی زیاد نباشه، اما موضوع در قبیله دورنگراها کاملا متفاوته! درونگراها تمایل دارند در برابر شغل‌های تعاملات اجتماعی زیادی داره جاخالی بدن، و در عوض سراغ کارهایی برن که به اونها فضا و استقلال بیشتری میده.

باید بگم خیلی کار خوبی کردید که دارید درباره “مشاغل مخصوص درونگراها” تحقیق می‌کنید. چون اونطور که مطالعات هم نشون میدن، شخصیت شما تاثیر مهمی روی کارتون (مخصوص شغل‌های اولیه) و نتیجه اونها داره. این یعنی موفقیت ربطی به برونگرا بودن شما نداره، بلکه به توانایی شما در به کارگیری مهارت‌ها، تجربه‌ها و ویژگی‌های شخصیتی به نفع خودتون وابسته‌ست.

پس اگه درونگرا هستید، شناخت شغل‌های مناسب افراد درونگرا اولین قدم برای پیدا کردن کاری هست که قراره برای اون هیجان‌زده بشید. در ادامه با 23 تا از این شغل‌ها آشنا میشیم:

مشاغل مخصوص درونگراها

اینجا قصد ندارم دوباره از اول توضیح بدم درونگرایی چیست یا درونگرا کیست. به خاطر همین، اینجا فقط مهمترین خصوصیات اخلاقی این افراد رو مرور می‌کنیم، و بعد می‌ریم سراغ معرفی شغل مناسب افراد درونگرا.

درونگرایی و برونگرایی اصطلاحات رایجی هستند که اونها رو حداقل در تست‌های شخصیت دیدید؛ همه ما درجاتی از اونها رو داریم.  من هم مثل شما می‌دونم که همه افراد درونگرا با یه تعریف استاندارد مطابقت ندارند. ولی خب معمولا ویژگی‌های مشترکی دارند، مثلا:

  • ساکت و خودنگهدار هستنند
  • حلقه دوستان و آشنایان‌شون کوچیکه
  • مستقل هستند و از تنهایی لذت می‌برند
  • خودآگاه و درون‌نگر (Introspective) هستند
  • تعاملات اجتماعی (دیر یا زود) اونها رو خسته میکنه

خب، حالا بیاید ببینیم چه شغل‌هایی میتونه شما درونگرای ساکت و جاه‌طلب رو بهتر راضی کنه:

 

حسابدار

اگر از کار کردن با اعداد و ارقام خوش‌تون میاد، و دوست دارید تقریبا در هر صنعتی فرصت کار داشته باشید، به حسابدار شدن فکر کنید. حسابداری یه حوزه باثبات و تقریبا همیشه رو به رشده.

شما با فعالیت تو این رشته باید سوابق مالی رو تهیه و بررسی کنید، و هر فرصت یا خطری رو هم با تجزیه و تحلیل زیر نظر بگیرید. خبر خوب اینه که می‌تونید همه اینکارها رو به تنهایی و بدون نیاز به جلسات خواب‌آور و آزاردهنده با بقیه همکارها انجام بدید. و اینگونه حسابداری به یک شغل مناسب برای افراد درونگرا تبدیل میشه.

 

بیم‌سنج

احیانا عاشق آمار، ریاضی و تئوری‌های مالی نیستید؟ اگر بله، تبدیل شدن به یه بیم‌سنج (actuary) می‌تونه یه گزینه شغلی عالی برای شما باشه.

بیم‌سنج در زمینه استفاده از ریاضیات و آمار برای بررسی مخاطره‌های بیمه و حق بیمه آموزش می‌بینه، و با مشخص کردن خطرات مالی، به کسب‌وکارها کمک می‌کنه تا سیاست‌هایی رو برای به حداقل رسوندن این خطرها ایجاد بکنند. از اونجا که بخش عظیم این کار با سیستم و معمولا به صورت غیر تیمی انجام میشه، میشه اون رو یه شغل خوب برای افراد درونگرا در نظر گرفت.

 

برنامه‌نویس

درونگراهای زیادی به عنوان توسعه‌دهنده اپ، وبسایت، برنامه سیستمی و … در صنایع مختلف درحال فعالیت هستند. هرچند که تو شرکت‌های بزرگ “تیم” برنامه‌نویسی داریم، ولی بعد از تعیین اهداف و تقسیم وظایف، سر هرکس میره تو سیستم خودش. گزینه‌های خوداشتغالی و دورکاری هم روی میزه!

کارهای مربوط به تست نرم‌افزارها هم برای درونگراها میتونه جالب باشه.

 

معمار داده

معماری داده هم کاندید قابلی در مشاغل مخصوص درونگراهاست. معمارهای داده سیستم‌های داده رو مدیریت و طراحی می‌کنند، و دنبال فرصت‌های جدید برای جمع‌آوری داده‌ها می‌گردند.

اگه کار با داده‌ها و فناوری براتون جالبه، این حوزه به شدت جذاب، چالش‌برانگیزه و آینده‌داره که انجام دادنش به تعاملات اجتماعی زیادی هم احتیاج نداره. خب، چی از این بهتر؟

 

دیجیتال ماکتر

اگه درونگرا هستید و البته با رهبری (در واقع هماهنگ کردن) تیم‌ها با هم مشکل ندارید، شاید بتونید یه بازاریاب دیجیتال خوب هم بشید. البته اینطور که کرونا بهمون نشون داد، میشه این هماهنگی‌ها رو از پشت سیستم هم انجام داد و نیازی به جلسه‌های متعدد و ارتباطات کلامی نیست!

بازاریاب‌های دیجیتال از تکنولوژی برای تبلیغ محتوا، دستیابی به مشتریان و افزایش آگاهی از برند و نهایتا افزایش فروش استفاده می‌کنند؛ و تو این مسیر باید با تیم‌های محتوا، سئو، محصول، فنی، فروش و … سروکله بزنند.

اگه عاشق حل مشکل و پروموت محصولات و خدمات باشید، می‌تونید خیلی جدی به این مسیر شغلی فکر کنید.

 

ویراستار

اگر فارسی رو به شدت پاس می‌دارید و مثل خیلی دیگه از درونگراها اهل مطالعه‌اید، یادتون باشه که ویراستاری هم یه شغل مناسب افراد درونگراست. ویراستارها اکثرا تو خونه یا حتی در فضاهای کاری دور از باقی افراد تیم کار می‌کنند، و محتواها رو از جنبه‌های مختلف ویرایش می‌کنند.

یه درونگرای ویراستار هم می‌تونه در صنایع مختلفی مثل مجله‌ها، انتشارات کتاب و حتی ارتباطات شرکتی فعالیت کنه.

 

سرآشپز اجرایی

اگر در کنار علاقه وافرتون به غذا و آشپزی یه مقدار هم اهل انعطاف و چالش باشید، شاید بتونید این مورد رو هم یه شغل مناسب برای افراد درونگرا حساب کنید. سرآشپزهای اجرایی آشپزخونه‌ها رو مدیریت می‌کنند تا مطمئن بشن که همه چیز طبق استاندارد آماده شده. اونها کارکنان رو هم آموزش میدن و منوهای غذا رو طراحی میکنن.

 

طراح گرافیک

یه موقعی هست آدم کلا حوصله سروکله زدن با مشتری رو نداره، یه موقعی هم هست که حوصله‌شو داری، اما فقط تو فرمتی که باهاش راحتی. مثلا به 100 تا ایمیل جواب میدی، اما حتی یه تماس رو قبول نمی‌کنی.

اگه جزو گروه دوم هستید و عشق هنر با چاشنی تکنولوژی، می‌تونید یه گرافیست موفق هم بشید (چون خیلی کم پیش میاد که کار رو تحویل مشتری بدید و طرف بره به سلامت، گرافیستا می‌دونن D:)

به عنوان یه شغل مناسب افراد درونگرا که انعطاف‌پذیر هم هست، طراح گرافیک زیرشاخه زیاد داره،و تقریبا همه‌اش رو می‌تونید توی خونه انجام بدید.

 

معمار

معمارها هم به‌طور مستقل کار می‌کنند، و طراحی خانه‌ها، ساختمان‌های اداری و سایر سازه‌ها کسی توی دست و پاشون نیست. اگر خلاقید و عاشق حل مسئله، ممکنه معماری براتون مناسب باشه. این شغل به غیر از ملاقات با مشتری و رفتن به سایت‌های ساختمانی، به تعامل اجتماعی زیادی احتیاج نداره.

 

آرشیودار

 آرشیوداری مربوط به علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی میشه و واقعا یکی از بهترین مشاغل مخصوص درونگراهاست. کار کردن در بایگانی‌های دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و مؤسسه‌های تحقیقاتی برای نظارت و نگهداری مجموعه‌های اقلام تاریخی و آثار هنری برای درونگراهای عشق سکوت و تنهایی فوق‌العاده‌ست. چیز بیشتری برای توضیح نمی‌مونه!

 

هنرمند

با وجود رسانه‌های مختلفی که برای انتخاب وجود داره، هنرمند شدن برای همه تیپ‌های شخصیتی مناسبه. چه بخواید طراح فرش بشید چه نقاش یا مجسمه‌ساز، این یه حرفه عالی برای افراد خلاقی هست که می‌خوان به طور مستقل در خونه یا استودیوی شخصی‌شون کار کنند.

 

مدیر محتوا

اگر کار با مشتری برای توسعه محتواهایی مثل پست‌های بلاگ، ویدیوها و … و ایجاد استراتژی برای انتشار اونها به نظرتون جالب میرسه، مدیر محتوا (و حتی خلق محتوا) رو هم می‌تونید به لیست شغل مناسب افراد درونگرا اضافه کنید.

خیلی از مدیرهای محتوا می‌تونن وظایف‌شون رو به صورت دورکار انجام بدن، چون تولید محتوا و استراتژی شرکت رو رصد می‌کنند و مدیریت نویسنده‌ها رو به عهده دارند.

 

مدیر آی‌تی

مدیرهای IT تا موقعی که مشتاق فناوری و حل مسئله هستند، نیازی به بیرون رفتن ندارند. اگر هم در محل کار سرپرستی تیم رو به عهده بگیرن، قطعا با درونگراهای متعددی در ارتباط خواهند بود.

شما به عنوان یه مدیر آی‌تی مشکلات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری رو برطرف می‌کنید، سیستم‌ها رو ارتقا میدید و امنیت‌شون رو تامین می‌کنید. بین مشاغل مخصوص درونگراها، این مورد میانگین درآمد خیلی خوبی هم داره.

 

طراح فضای سبز

اگر عاشق فضای باز هستید و می‌خواید خلاقیت‌تون رو به چالش بکشید، با فعالیت تو این حوزه می‌تونید این دو مورد رو به زیبایی هرچه تمام‌تر با هم ترکیب کنید. محوطه‌سازی پارک‌ها، باغ‌ها، حیاط و سایر فضاهای باز با فواره‌ها، حوض‌ها، مسیر پیاده‌رو و … از جمله کارهای این افراده.

 

کتابدار

همه ما کار توی کتابخونه و کتابفروشی‌ها رو یه شغل مناسب برای افراد درونگرا می‌دونیم. تعجبی هم نداره، جایی آروم‌تر رو برای کار کردن سراغ دارید؟

کتابدارها به بازدیدکننده‌ها کمک می‌کنند تا کتابی که می‌خوان رو پیدا کنند. بسته به عنوان کاری، این افراد می‌تونن مسئولیت‌های دیگه‌ای مثل کنترل بودجه کتابخونه، نظارت بر رویدادها و … رو هم به عهده داشته باشند.

 

مکانیک

مکانیکی یکی از مشاغل مخصوص درونگراهاست که برای اونهایی که دوست دارند با دست‌هاشون کار کنند و وسایل رو تعمیر کنند، عالیه. این کار هم به تعامل خاصی با دیگران احتیاج نداره، و طرف حساب اصلی فرد ماشین‌ها هستند.

 

عکاس

دیدن دنیا به شیوه‌ای خلاقانه و علاقه به ثبت لحظات در خون خیلی از درونگراهاست. عکاسی برای این افراد به حرفه ایده‌آل و بسیار انعطاف‌پذیره.

با وجود ژانرهای مختلف مثل عکاسی عروسی، پرتره، سفر و منظره و … این شغل میتونه تجربیات مختلفی رو به همراه داشته باشه و راه خوبی برای کسب درآمد از خلاقیت معروف درونگراها باشه.

 

روانپزشک

اصولا درونگراها شنونده‌های خوبی هستند. همچنین، چون زیاد تفکر و تامل می‌کنند، برای مکالمه و ارائه مشاوره معمولا بین دوستان‌شون محبوب هستند. با جدی گرفتن این خصوصیت و آموزش حرفه‌ای اون، میشه یه شغل مناسب افراد درونگرا دیگه رو هم به این لیست اضافه کرد: روانپزشکی.

اگه به نحوه عملکرد ذهن و درک اهمیت سلامت روان علاقه‌مندید، این شغل میتونه براتون مناسب باشه. روانپزشک‌ها اختلالات روانی رو تشخیص میدن، از اونها پیشگیری و یا اونها رو درمان می‌کنند. البته اگر لازم باشه، دارو و گاهی بستری شدن در بیمارستان رو هم تجویز می‌کنند.

 

تراپیست

بین شغل‌های مناسب برای افراد درونگرا دنبال نسخه لطیف‌تری از حرفه روانپزشکی هستید؟ در اون صورت می‌تونید به درمانگر شدن فکر کنید. اگه کمک کردن به مردم رو دوست دارید، این شاید همون شغل رویایی‌تون باشه.

برخی از خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا مثل همدلی و توانایی گوش دادن ویژگی‌های یه درمانگر خوب هم هست. این افراد به چالش‌های بیماراشون گوش میدن و به بهبود زندگی اونها کمک می‌کنند.

 

پژوهشگر

اگر شیفته علم و انجام آزمایش‌های علمی هستید، چرا یه محقق نمیشید؟ این افراد در انواع و اقسام زمینه‌ها در آزمایشگاه‌های دولتی یا خصوصی، سازمان‌های محیط زیست و … می‌تونند فعالیت کنند و مسیر تاریخ رو عوض کنند!

 

مترجم

مترجمی شغل پرزحمتیه اما میشه تو یه اتاق جلوی سیستم در آرامش کامل انجامش داد. مترجمی یه شغل مناسب افراد درونگرا با انعطاف به شدت بالاست. اگه “زبان” براتون جالبه و عاشق این هستید که فرهنگ‌ها و افراد مختلف رو به هم وصل کنید، اطلاعات اونها رو به هم منتقل کنید و …، می‌تونید به یه مترجم درونگرای کار درست تبدیل بشید!

 

دامپزشک

اگه به حیوانات علاقه دارید و واقعا به سلامت‌شون اهمیت میدید، دامپزشک شدن میتونه توقع شما رو از زندگی شغلی‌تون برآورده کنه. احتمالا مجبور میشید با صاحبان حیوانات خانگی ارتباط برقرار کنید؛ اما به عنوان یه دامپزشک، بیشتر وقت‌تون رو صرف درمان و مراقبت از حیوان‌ها می‌کنید.

 

نویسنده

احتمالا وقتی داشتید درباره ویراستاری و مدیر محتوا می‌خوندید، به نویسندگی هم به عنوان یه شغل مناسب افراد درونگرا فکر کردید. خب واقعا هم همین‌طوره.

درونگراها معمولا در بیان نوشتاری (نسبت به بیان کلامی) قوی‌تر هستند و می‌تونند نویسنده‌های قابلی باشن. البته نه صرفا نویسنده سنتی، محتوانویسی، کپی‌رایتینگ، نویسندگی فنی و نویسندگی خلاق هم از گزینه‌هایی هستند که می‌تونید از خونه یا یه گوشه دنج تو محل کار انجام بدید.

به نظر شما کدام شغل مناسب افراد درونگراست؟

شما چی فکر می‌کنید؟ آیا یه درونگرای شاغل هستید؟ تو هیچ‌کدوم از این زمینه‌ها فعالیت می‌کنید یا اینکه مسیر ساختارشکنانه خاص خودتون رو طی کردید؟

منتظر نظرات‌تون هستم؛ و اگه مایل‌اید از سایت و ادامه فعالیت‌اش حمایت کنید، می‌تونید از طریق وب‌سایت «حامی باش» اقدام کنید.

نوشته شده توسط
دیدگاه‌ها

2 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز؛

      هیچ دلیلی برای اینکه یه درونگرا نتونه مثلا یه وکیل موفق بشه وجود نداره.
      وکلا بخش زیادی از کارشون رو در دفتر انجام میدن. ضمنا، درونگرا بودن هم به معنی این نیست که نتونن در زمان لازم سرسخت و تهاجمی باشند (مثلا در زمان دفاع از موکل).
      ولی شاید برات جالب باشه که بدونی طبق یه تحقیق که در سال 1993 انجام شد، ISTJ مرتبط ترین تایپ شخصیتی برای وکالت بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته‌ها